Good News utk penggemar Felt Craft



Foto di atas sj je ltk, ija suka sgt tgk muka artis ni..rs sejuk aje bila pdg dia, klu rs tension & nak marah bila tgk foto di atas terus sejuk..hehehe
Alhamdulillah, ari ni ija dpt 1 offer baru dr salah satu drpd pembekal kain felt, minta ija jd dealer kain felt maybe utk kwsn ipoh lah agaknya..taukeh dia bgtau bkn semua org dia offer jd dealer, cuma org tertentu shj...so ija ni kira2nya intan terpilih lah ye..hahaha
...sebenarnya dkt tmpt keje ija skrg ni pun ija dah jd supplier kecil2an kpd kekwn & students..drpd kain felt, fiberfill, keychain, hp stripe, loceng, butang, mata & apa shj alatan yang berkaitan ngan felt ada ija jualkan..
...so insyaallah dlm bln Mei ni leh le jd supplier kain felt jenis wool/lembut, so nantikan kemunculan color & code kain felt yg akan ija ltkkan di dlm blog ija ni nanti...
...so buat semua felt crafters yg berada di ipoh & kwsn yg sewaktu ngan nya, leh le order drpd ija...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Cucur Udang Sedap My Mum Recipe...Nyumnyumnyum


...tgklah betapa gebunya & ranggupnya cucur udang ija, ija X ltk baking powder tau...

a href="http://1.bp.blogspot.com/-yJVwvtk3EFU/TYXE-Hc54yI/AAAAAAAAAiA/28rLF7Ru0bs/s1600/PIC_0074.JPG">
...betapa gumbiranya my hubby & si kecik menikmati cucur udang yg gebu & ranggup..


..nilah bancuhan cucur udang, tepung, air, garam, gula, taugeh, daun kucai & udang yg tlh digunting 3...


...ni lak bancuhan yg telah disimpan selama 1 jam(tggu my hubby balik dr surau smbhyag isyak)bancuhan ni ada buih, maknanya ia akan menggebu bila digoreng kelak...


...nilah tips dr my mum, sblm menggoreng mskkan sedikit minyak pns ke dlm adunan cucur (ambik aje dr kuali yg nak menggoreng cucur)..


...slps tu, kacau adunan smpi sebati & goreng smpi msk...

resepi my mum... especilly favorite my hubby...almaklumlah skrg ni kan cuti sek., so apalag semakin rajinlah pulak tgn ija membuat mknn for my family..ditambah lak ngan nasihat dr nurse suruh ija kurang2 kan mkn nasi(berat ija semenjak 2 menjak ni melambung2 lak beratnya, hehehe), so apalg bile tiba je waktu mlm..mulalah otak berfikir nak mkn apa, nak buat apa & apakah brgn yg ada di dlm dapur...
.....so smlm siap2 pesan ngan my hubby utk belikan udang & taugeh(daun kucai ada ditanam blkg rmh)..so apalg mulalah aktiviti membancuh cucur udang ni(resepi sm je ngan kekwn yg lain) tepung, garam, gula, taugeh & daun kucai...but yg special nya resepi ni, selalunya klu cucur udang pasti udangnya diltk seekor kan, but di dlm resepi cucur udang ija ni, ija gunting udang ni kpd 3 bhgn so setiap bhgn cucur akan berasa udanglah, tu yg membuatkan my hubby suka sgt...
....yg si kecik ija pun tumpang sekaki jg bile tgk ayahnya mkn, dia pun nak jg...cuma pd part yang ada taugeh & daun kucai, terpaksalah my hubby buangkan...ank ija yg tua ada kat rmh mak tok & tok ayah dia....
....so apalg, meh le kita layan foto2 di atas ye....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jalan-jalan ke Sg. Petani (Legenda Height)


...makann yg di order di RFC...


...ank2 ija tgh menghayati kelazatan aiskrim toiyibbah(koko), nyum nyum nyum...


...possing di tangga bhgn dpn hotel sblm check-up...


...ni lak antara bhgn yg ada di dlm hotel ni...


...possing di atas katil di dlm bilik hotel...

Dah lama sesgt nak pi jln2 ke Sg. Petani...dah lama ija tinggalkan Sg. Petani lebih kurang dah 28 thn ija X pi ke sana..so baru2 ni pada 13-14/3/2011 ari tu, ija, hubby & ank2 pi lah ke sana..mula2 smpi di sana mmg t'kejut sesgt, coz dah byk sesgt pembangunan dah berlaku di sana..so mula2 sekali kami terus ke hotel El- Zahra In (hotel kebanggaan HPA) & ija mmg berbgga sesgt bila mula jejak kami di situ..hotel ni merupakan hotel budget..di dalam bilik mmg cantik & buat kita yg beragama Islam jgn susah hati coz dlm almari ada disediakan kain batik, pelekat, sejadah, telekung sembahyang, al-quran..mmg selesa..lepas tu ija & family memulakan operasi menjelajah kedai mkn..mula2 pi RFC (mmg ramai sentiasa org, kemudian ija terus ke Radix Pizza House...syok sesgt...so apalg meh le kita layan foto2 ank ija ni ye....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ladybug keychain 4 adik2 GSTT







Tajuk n3 kali sj je nak gtau, thn lps di sek. ija ni ada ramai sgt GSTT..so diaorg ni lah rajin order felt craft kat ija..so hjg thn lps sblm cuti sek. bermula ija bg kat diaorag hadiah kecil sbg penghargaan mrk atas sokongan kat ija...so tq bebyk ye buat Mas, Nana & Ina...akak hrp smg korang leh mai balik kat sini ngajar, coz kat sek. ni pun cikgu X cukuplah....

yg cupcake tu lak order dr ustzh Ira utk h/phone nya....

manakala butterfly & transformer tu lak adalah order drpd kakak angkat ija, k.jun utk anak buah dia & girlfriend anak lelaki dia...

so layan aje ye foto2 di atas ye..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Order drpd my students lg...









ni lak adalah sambungan order yg lps dar students ija..sebenarnya ni adalah saki baki yg lmbt disiapkan & akhirnya dpt jg disiapkan sblm cuti sek. thn lps..
so layan aje foto2 di atas ye...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tempahan guru2 SMK. Pengkalan, Ipoh












Tempahan kali ini adalah dr member2 Husna, ija smpt siapkan separuh aje coz ms buat ni X leh bau perfume & gam UHU yg ija gunakan membuat tempahan ni...
so lg separuh tu insyaallah lps cuti sekolah ni ye...sorry ye
tempahan yg blm siap ialah 5 biji butterfly & sebj strwbrry...so sabar menantilah ye..hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kelas Membuat Coklat


...inilah coklat yg ija & member dpt bw balik setelah habis kelas...




Dlm ija tgh mabuk pd bln 12 thn lps, ija smpt jg pi bljr buat coklat..mmg enjoy sesgt coz dpt 1 pengalaman baru..ms mula2 proses membuat coklat ni mmg rs xcited sesgt, tp bila2 lm sgt duk ngadap coklat, rs semcm aje & tetiba aje selera nak mkn coklat tu hilang, timbul cam nak uek....aje..coz ija X brp sihatkan

Kelas membuat coklat ini adalah anjuran K.Su(artz is cinta.com) & dibuat kat rmh dia di Tmn. Seri Botani..sifunya lak adalah dr S.Alam...

Meh le layan foto2 di atas ye, klu nak tempah buat coklat kat ija pun blh aje, just calling2 or mesej kat ija ye...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tempahan Husna-UCN








Tempahan ni ija dah lm siapkan & tuan empunya order pun dah dpt...tempahan ni ija buat pd hjg thn lepas...yg lainnya kali ini adalah tempahan jersey/ t-shirt yg ija blm pernah buat lg..yg lain biasalah, ada ladybug & butterfly

so layan aje foto2 di atas ye....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I'm back...hehehe

Alhamdulillah...skrg barulah ija leh update blog ni..rasa2 nya dah lama sgt ija dah tinggalkan blog ni..bukannya ija dah stop ngan blog ni or merajuk, cuma start dari hjg tahun lps smpi awal tahun ari tu ija X brp sihat..almaklumlah tgh berbadn dua...skrg ni lah baru ok sikit & rasa bertenaga..insyaallah, lps ni leh lah ija kemaskini blog & menyiapkan tempahan2 yang tertangguh..buat Farah(Sabah), Azila, K.Sal - segala tempahan insyaallah ija akan siapkan selepas cuti sekolah ni ye...utk pengetahuan semua, la ni ija tgh busy nyiapkan order dar member ija di SMK Zainab, Kelantan (K.Nor) utk hari guru ni, ija kena siapakn 143 biji gantungan kete+perfume & kena siapkan & pos awal bulan 5...nanti bila dah siap, ija akan uploadkan foto2 nya ye....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments